De 'WITTE PLETINCKX'

Walt Disney had een voorliefde voor witte duiven. Op oude beelden van Disneyland California kan je dan ook vaak witte duiven zien vliegen.

Deze duiven zijn van Belgische oorsprong. Het is een uniek ras van witte duiven die door de heer Pletinckx als reisduif gekweekt werden en waarmee hij veel prijzen behaalde. De duiven werden pas in de verkoop aangeboden na de dood van de heer Pletinckx. Begin jaren '60 importeerde Walt Disney de orginele witte Pletinckx duif vanuit België. De duiventil in Disneyland California wordt nog steeds onderhouden en de duiven vliegen er nog steeds in en uit.

 witte duifThe California State Racing Pigeon Organization waar Walt Disney lid van was, heeft als eerbetoon de jaarlijkse Disney Award in het leven geroepen voor de best presterende reisduif. Walt Disney werd in 1959 geëerd met de National Pigeon Association Levi Service Award voor zijn film 'Pigeon Fly Home'.

Nome Middleton vertelt op zijn website hoe hij begin jaren '60 drie koppels originele witte Pletinckx duiven kocht voor 25,00 $ het koppel van Neil Mc Dermott uit Anaheim die de duiven kweekte en trainde voor Disneyland.

 

 

Bron:  http://www.fbipigeons.com/FAMOUS FANCIERS.htm
Bron:  http://northwestbirdclub.org/pdf/MyStartWithPigeons.pdf