Aanbieding

De clubbladen van Meet The Magic kunnen nu nog besteld worden.

Tips

Een trip naar Disneyland Paris is niet te vergelijking met een gewone uitstap. Het aanbod en de mogelijkheden zijn gigantisch en daarom is een beetje voorbereiding zeker aan te raden. We willen je hier dan ook enkele tips meegeven die je verblijf aldaar misschien iets vlotter kunnen laten verlopen.

ENKELE RAADGEVINGEN:

~  Bij aankomst in de voormiddag ga je dadelijk naar de receptie van je hotel, als je kamer nog niet beschikbaar is, trek je best naar de parken. Je bagage kan je in bewaring afgeven. Kom je rond de middag aan kan je beter iets gaan eten in Disney Village want daar is er veel minder drukte dan in de parken.
~  Als je in één van de Disneyhotels logeert, kan je te voet naar het park maar er is ook om de 12 min. een bus. Dit neemt echter over het algemeen evenveel tijd in beslag als te voet gaan. Logeer je in één van de Disney Selected hotels, kan je niet te voet naar het park. Om de 15 min. is er dan wel een bus.
~  Als je geen parkplan ontvangen hebt in het hotel, neem er dan eentje in de wanddozen onder Main Street Station. Exacte uren van shows en parades kan je vinden op dit parkplan, neem ook de richtlijnen op dit plan goed door.
~  Ga je 's morgens naar het Disneyland Park, dan ga je best dadelijk naar je favoriete attractie (blijf niet hangen in Main Street) maar ga NIET aanschuiven aan Space Mountain, Buzz Lightyear Laser Blast, Big Thunder Mountain, Indiana Jones of Peter Pan want die attracties hebben een FastPas systeem. Met je inkomkaart kan je daar aan een automaat een ticket met een bepaald uur op verkrijgen, als je je op dat aangegeven uur naar de attractie begeeft moet je maar een tiental minuten wachten. Maak er zeker gebruik van.
~  Tijdens en vlak na de namiddagparade moet je best Main Street mijden (als je de parade al gezien hebt). Het is dan over het algemeen minder druk aan de attracties.
~   Phantom Manor en Pirates of the Caribbean zijn 's avonds gewoonlijk heel rustig.
~  De Walt Disney Studios zijn over het algemeen minder druk waardoor je vrij snel overal binnen kunt (maak ook hier, indien nodig, gebruik van FastPas).
~  Als je toch de spectaculaire attracties waar kinderen niet toegelaten zijn, wil doen, gebruik dan het "Babyswitch" systeem. Je schuift allemaal samen aan. Is het jouw beurt gaat één van de ouders in de attractie, de andere wacht met de kinderen. Als de rit afgelopen is stapt de andere in de attractie en blijft de eerste bij de kinderen.
~Na sluitingstijd kan je terecht in Disney Village (gelegen tussen de beide parken en de hotels) het is er dan echter behoorlijk druk. Moest het overdag erg druk zijn in het park, kan je daar even naartoe want overdag is het er vrij rustig.

NIET TE MISSEN:

Dit is een overzicht van de mooiste en/of spectaculairste attracties. Ze zijn zeker niet allemaal geschikt of toegankelijk voor kleine kinderen. De minder spectaculaire (die niet in deze lijst voorkomen) zijn over het algemeen wel geschikt voor kinderen. In FANTASYLAND zijn alle attracties geschikt voor kleine kinderen (Snow White is echter wel wat angstaanjagend).

ATTRACTIES IN DISNEYLAND PARK:

~  FRONTIERLAND: Big Thunder Mountain, Phantom Manor
~  ADVENTURELAND: Pirates of the Caribbean, Indiana Jones (als je van spectaculaire achtbanen houdt)
~  FANTASYLAND: Peter Pan, It's A Small World
~  DISCOVERYLAND: Buzz Lightyear Laser Blast, Honey I Shrunk the Audience (3d-film), Star Tours (vluchtsimulator), Space Mountain (snelle achtbaan met loopings)
~  MAIN STREET USA: neem in de namiddag als je wat wil ontsnappen aan de drukte van de parken, even de tijd om daar vrij rustig te winkelen (echter NIET net vóór of na de namiddagparade). Kijk ook eens omhoog, de afwerking en de details zowel van de gevels als van de interieurs is grandioos.
~  Als de wachttijden niet te lang zijn, is een ritje op de stoomtrein de moeite waard. Het station van Fantasyland is meestal minder druk.

ATTRACTIES IN WALT DISNEY STUDIOS PARK:

~  FRONTLOT: Disney Studio 1 (winkels en restaurants). Winkels 's morgens heel rustig.
~  ANIMATION COURTYARD: Art of Disney Animation (als je van tekenfilms houdt)
~  PRODUCTION COURTYARD: Studio Tram Tour, Cinémagique
~  BACKLOT: Rock 'n Roller Coaster (zeer snelle achtbaan met loopings), Armageddon, Stunt Show.

PARADES EN SHOWS IN DISNEYLAND PARK

~  THE LION KING SHOW: in Videopolis (Discoveryland), op voorhand reserveren en zowel voor reservatie als voor show zeker een half uur op voorhand aanwezig zijn.
~  TARZAN: in het Chaparral Theater in Frontierland
~  MICKEY'S WINTER WONDERLAND: in het Chaparral Theater in Frontierland (enkel in de Kerstperiode)
~  DISNEY PARADE: in Main Street in de namiddag.
~  DISNEY'S CHRISTMAS PARADE: in Main Street in de namiddag (enkel in de Kerstperiode)
~  DISNEY'S FANTILLUSION PARADE: 's avonds in Main Street (in de zomer en tijdens de Kerstperiode)

PARADES EN SHOWS IN WALT DISNEY STUDIOS PARK

~  DISNEY'S CINEMA PARADE: in de namiddag.

ETEN:

~  Reserveer je ontbijt vóór 8.00 uur of na 10.00 uur want daartussen is het altijd zeer druk.
~  Tracht op voorhand te bepalen waar je 's avonds wil gaan eten en reserveer tijdig aan de receptie van je hotel of in het betreffende restaurant (ook als je wil gaan eten in één van de hotelrestaurants, let bij de restaurants in de parken wel op de sluitingstijd).
~  Indien je geen reservatie hebt, ga dan 's middags eten vóór 11.00 of na 14.00 uur en 's avonds vóór 18.00 of na 21.00 uur
~  Plaza Gardens (aan het einde van Main Street) is kwaliteit/prijs gezien een aanrader en het interieur is indrukwekkend. De zelfbediening in buffetvorm (3 gangenmenu) is uitgebreid en lekker. Vooral geschikt met kinderen omdat zij zelf hun bord kunnen samenstellen.
~  Als je voor een romantisch etentje in tropische stijl te vinden bent, ga dan zeker naar de Blue Lagoon (aan Pirates of the Caribbean - reserveren).
~  Als je in stijl wil dineren en tevens wat wil vernemen over Walt Disney en het park, dan kan je zeker terecht bij Walt's in Main Street (reserveren).
~  In Pizzeria Bella Notte (Fantasyland) is het in de late namiddag relatief rustig (echter niet vlak na de parade) en kan je op je gemak genieten van een drankje of een taartje.
~  In restaurant Rendez-vous des Stars (Walt Disney Studios) is het over het algemeen rustig.
~ Na sluitingstijd kan je in Disney Village terecht. Het is er dan wel zeer druk. Ben je van plan om hier 's avonds te eten, reserveer dan 's morgens om lange wachttijden te vermijden. In Rainforest Café, Planet Hollywood en King Ludwig's Castle is het gezellig en lekker (vooral in Rainforest Café) maar ook iets duurder. In Mickey's Café ben je zeker dat er tijdens je diner Disneyfiguren zullen opduiken.