Aanbieding

De clubbladen van Meet The Magic kunnen nu nog besteld worden.

The Emperor's New Groove

The Emperor's New GroovePremière: 10 december 2000

Officiële release: 15 december 2000

Status: 39ste Classic
 
Nederlandse titel: Keizer Kuzco

Release B: 28 maart 2001

Release NL: 21 juni 2001

Speelduur: 78 minuten 

Video/DVD:  Verscheen op video en op DVD in 2001

Verhaal: De verwaande Keizer Kuzco is een drukbezet man. Om zijn verjaardag te vieren wil hij zichzelf een waterpark cadeau doen. Om plaats te maken voor dit park dient echter een dorpje uit zijn koninkrijk te verdwijnen. Ondertussen krijgt Kuzco het aan de stok met zijn raadgeefster Yzma en ontslaat haar.

keizer kuscoYzma zoekt wraak en geeft haar hulpje Kronk de opdracht om Kuzco te doden door middel van een giftig drankje. De opzet mislukt en Kuzco verandert in een lama die eigendom wordt van Pacha. Pacha woont in het dorpje dat Kuzco wil opofferen voor zijn waterpark. Als Pacha verneemt wie de lama is, doet hij al het mogelijke om Kuzco's probleem op te lossen en helpt hij hem om zijn troon terug te bemachtigen. Dit echter op voorwaarde dat… hij zijn waterpark elders bouwt. 

Weetje:  Als de houten brug het begeeft en in het ravijn stort, vormen de houten stukken het woord "DAMN". Het eerste stuk vormt de "D," het volgende de "A" en zo verder (meer in MTM 26).

Foutje:  Als Yzma en Kronk het huis van Pacha bezoeken, draagt Pacha's vrouw een blauwe hoofdband. Als Kronk het huis verlaat is die band groen.

> lijst Disney-classics