Koning Boudewijn bezoekt Disneyland

In het voorjaar van 1959 werd koning Boudewijn door Walt Disney en zijn echtgenote Lillian ontvangen in Disneyland Anaheim.

Walt Disney onderhield goede contacten met het USA State Department. Dit blijkt uit deze uitspraak van een regeringsafgevaardigde: "Bij bezoeken van buitenlandse afvaardigingen moeten we ze eigenlijk niets anders tonen dan Disneyland, want daar is alles te zien". Disneyland kreeg dan ook regelmatig allerhande staatshoofden over de vloer.  

Ook onze koning Boudewijn bracht een bezoek aan het Magic Kingdom.
Tijdens de rondleiding door het park werd het selecte groepje vergezeld door Hollywoodreporter James Bacon, die regelmatig artikels schreef over Walt Disney en zijn hooggeëerde gasten.

Koning boudewijn in disneylandOver het bezoek van koning Boudewijn schreef James het volgende:
Het bezoek van Koning Boudewijn herinner ik me nog goed. Walt leidde ons naar Disneyland's nieuwste attractie: Submarine Voyage.
De attractie was nog niet open voor het publiek maar Walt richtte zich tot de jonge koning en vroeg: "Willen wij samen eens een testrit doen? We zullen James ook meenemen, want je moet altijd iemand van de pers erbij hebben als je unieke dingen doet".

Op dat moment kwam één van de ingenieurs tussenbeide en zei: "Walt, dit kan ik echt niet toelaten, zelfs wij hebben nog geen testrit gemaakt". Als Walt echter iets in gedachten had, kon niemand zijn plannen wijzigen en dus stapten wij met zijn drieën in de onderzeeër. Tijdens de rit zag ik in een flits de krantenkoppen van de volgende dag: "De koning van België, Walt Disney en een onbekende journalist omgekomen in een onderwaterincident in Disneyland". Alles verliep echter probleemloos en de koning was een onvergetelijke ervaring rijker.

Bron:  http://www.mouseplanet.com/articles.php?art=ww070620ws