Aanbieding

De clubbladen van Meet The Magic kunnen nu nog besteld worden.

In the spotlight

Een ingescand beeld van het origineel artikel in het clubblad MTM 25
kan je onderaan deze pagina vinden.

Interview met Audrey Brazier…
MTM Meets DLP's Ambassador 2000

When you wish upon a star…

Een maand voor de verkiezing van de Disneyland Paris Ambassador 2001 kreeg MTM de kans een interview af te nemen van Ms Audrey Brazier, een sympathieke twintiger die de eer had Disneyland Paris te vertegenwoordigen in het magische jaar 2000. When you wish upon a star … of hoe een jongedame geboren in Zuid-Amerika in Walt's Europese sprookjesland belandde.

MTM: Ter introductie… kan je de leden van MTM iets over jezelf vertellen, en over jouw Disney-achtergrond?
Audrey Brazier: Ik ben 23 jaar en ik ben geboren in Brazilië, hoewel ik de Franse nationaliteit heb. In 1995, tijdens mijn universiteitsperiode, werd ik part-time Cast Member, als bestuurster van een stoomtrein op de Disneyland Paris Railroad! Daarna werkte ik bij Attractions en Guest Relations, waarna ik het Concierge Team van Disney's Newport Bay Club* vervoegde.

MTM: Hoe voelde het om bij de finalisten te zijn voor de functie van Ambassador?
AB: Het was behoorlijk zenuwslopend! Maar het was tevens een heel plezante ervaring. Je krijgt de kans een groot aantal interessante Cast Members te ontmoeten, en je leert een heleboel over The Company. Je leert ook jezelf een beetje beter kennen… .

MTM: Wat zijn de dagelijkse verantwoordelijkheden van een Ambassador?
AB: Je bent echt constant bezig! Je krijgt voortdurend de kans nieuwe situaties te ontdekken, en je komt in contact met Cast Members en bezoekers die je anders niet zou ontmoeten. Als ik geen gastvrouw ben bij een evenement, dan ben ik beslist het volgende evenement aan het organiseren! In de maand november ben ik betrokken bij de selectie van de nieuwe Ambassador.

MTM: Nu het einde van jouw termijn als Ambassador nadert, welk officieel evenement heeft de diepste indruk op jouw nagelaten?
AB: Dat was het moment waarop ik een groep kinderen uit Tunesië mocht verwelkomen. Die kinderen hadden nooit eerder hun land verlaten en het was zo fantastisch te zien hoe zij vol verbazing en plezier genoten van de kans die ze hadden gekregen om Disneyland Paris te bezoeken. Hen helpen bij de rondleiding was een echt privilege, en het was hartverwarmend te zien hoe zij reageerden op eenvoudige, vriendelijke gebaren.

MTM: We weten dat een Disneyland Paris Ambassador de kans krijgt een groot aantal vooraanstaande mensen te ontmoeten. Koester jij speciale herinneringen aan een bepaalde ster?
AB: Ja. Aan Roy Disney, Walt's neef. Het was een heel speciale ervaring hem te ontmoeten in Californië en te weten dat ik stond te praten met iemand die zulk een nauwe, persoonlijke band met de legendarische Walt Disney had gehad!

MTM: In een notendop, wat betekent Walt Disney voor jou?
AB: Verbeelding!

MTM: Een klassieker… het favorietenlijstje: jouw favoriete Disney-film?
AB: The Lion King.

MTM: … jouw favoriete Disney-song?
AB: When You Wish Upon A Star.

MTM: … en favoriete restaurant in het Park?
AB: Walt's, An American Restaurant.

MTM: Ben je betrokken bij het tweede Park, de Disney Studios?
AB: Ik volg de constructie met grote belangstelling, maar het zal uiteindelijk mijn opvolger of opvolgster zijn die jullie daarover meer zal kunnen vertellen aangezien hij of zij verkozen zal worden voor een periode van 18 maanden, met inbegrip van de opening van de Disney Studios op 12 april 2002, de tiende verjaardag van de opening van Disneyland Paris. Ondertussen proberen we alles geheim te houden om jullie nog beter te kunnen verrassen in 2002!

MTM: Hartelijk dank voor dit leuk gesprek. In naam van alle Magical Members wensen we jou veel succes en geluk toe in de toekomst.
AB: Dank je wel!

(Origineel interview in het Engels - vertaling Meet the Magic)

* Met uitzondering van het Disneyland Hotel kregen onlangs alle Hotels van Disneyland Paris het prefix "Disney's" toegevoegd, zoals in Disney's Newport Bay Club. 

Het Ambassador-Programma

Om jullie nog wat extra informatie te geven over het hoe en waarom van het Ambassadeurschap in de Disney-Parken, brengen we hieronder een vertaling van een interview verschenen in de Disneyland Paris Tribune met Ms Jennifer-Jane Hooker, senior manager verantwoordelijk voor speciale projecten en voor het DLP Ambassador-programma.

DLPT: Waarom wordt een Ambassador verkozen?
JJH: Er zijn verschillende redenen. De benoeming van een Ambassador maakt deel uit van de Disney-tradities sedert 1965. In dat jaar, de tiende verjaardag van het Park in Californië, lanceerde Walt Disney zelf het idee een Ambassador voor Disneyland te zoeken als antwoord op het steeds groeiende aantal verzoeken, zowel intern als extern, die Walt zelf niet meer kon beantwoorden. Het was Walt's persoonlijke wens dat elk jaar een Cast Member zou aangeduid worden om het Park en de Cast Members te vertegenwoordigen. Sindsdien worden Ambassadors en zelfs Teams verkozen in de Disney-Parken: in Disneyland, in Walt Disney World, in Tokyo Disneyland en uiteraard hier in Frankrijk.

DLPT: Wat zijn de functies van een Ambassador?
JJH: In alle Disney-Parken onderhoudt de Ambassador een geprivilegieerd contact met de Cast Members. In Disneyland Paris brengt de Ambassador heel wat tijd door in het Park, de Hotels en Disney Village tijdens de Showtimes. Hij of zij neemt ook deel aan de meer ontspannende momenten, zoals de Birthday Parties, de Cast Member Party of de verkiezing van de Cast Member van het seizoen! De Ambassador is de vertegenwoordiger van alle Cast Members: hij of zij neemt bijgevolg deel aan alle interne en externe evenementen. Dit jaar nam de Ambassor, Audrey Brazier, deel aan het persevenement voor de lancering van 'Indiana JonesTM  and The Temple of Doom…backwards!' en 'TarzanTM,The Encounter'. Ook de lancering van het Halloween- en het Kerstseizoen staan op haar programma. Tijdens deze evenementen wordt zij vaak gevraagd in publiek te spreken en neemt zij soms deel aan interviews.

DLPT: De Ambassador is tevens peetmoeder van de Club Bénévole…
JJH: Inderdaad, in de grote Disney-traditie is het onze rol de magie en dromen te delen met kinderen over de hele wereld en het is één van de belangrijkste taken van de Ambassador. In samenwerking met het departement 'Mécénat' en de 'Club Bénévole' ontvangt de Ambassador groepen van minderbedeelde kinderen die vaak worden uitgenodigd in het Park, en brengt hij of zij een bezoek aan ziekenhuizen, bij zieke kinderen in het gezelschap van onze Characters. De Ambassador is ook aanwezig bij grote evenementen zoals de 'Téléthon', 'Foulées de Disneyland Paris' of de 'Journée de la Terre' (Dag van de Aarde).

DLPT: Wat zijn de vereiste kwaliteiten om Ambassador te worden?
JJH: Dat zijn er heel wat! Ik vind dat de Cast Member dynamisch moet zijn, opgewekt en vriendelijk, luisterbereid, bij voorkeur drietalig en met een groot gevoel voor dienstverlening en contactvaardig: zoals elke Cast Member! Om bepaalde taken te vervullen die hem of haar worden toegewezen, moet de Ambassador eerder autonoom kunnen werken: hij of zij mag niet aarzelen om te gaan zoeken naar informatie, om de verschillende departementen in onze Company te bezoeken en te zien hoe hij of zij deze kan ondersteunen; de Ambassador moet zich willen engageren en evenementen kunnen organiseren.

DLPT: Hoe kan je Ambassador worden?
JJH: Het volstaat zich in te schrijven tijdens de informatiesessies of rechtstreeks contact op te nemen met onze huidige Ambassador. Kandidaturen zijn vrij of op voordracht van de managers; alle Cast Members en Team Leaders kunnen zich inschrijven.

(Original English text © Disneyland Paris Tribune - Translation into Dutch by Meet the Magic)

  

Terug naar Rubrieken van MTM clubblad