Aanbieding

De clubbladen van Meet The Magic kunnen nu nog besteld worden.

Disney classics op video en dvd

Walt heeft er zich altijd tegen verzet om zijn tekenfilms op het kleine scherm te vertonen. De video wordt echter steeds populairder en in 1980 richt Disney een eigen video distributieketen op: "Walt Disney Home Video". In 1981 verschijnt Dumbo als eerste op huurvideo (in 1982 op koopvideo).

Als "Disney Channel" in april 1983 wordt gelanceerd, gaat men in de Disney archieven op zoek naar tekenfilms die in aanmerking komen voor het nieuwe TV kabelnet. Zij besluiten om enkel de minder succesvolle exemplaren als Dumbo en Alice in Wonderland uit te zenden maar tevens beslissen ze ook om 15 titels nooit op TV of video te vertonen.
Deze beschermde 15 zijn Disney's kroonjuwelen op tekenfilmvlak en krijgen de titel "Disney Classics" mee. Het gaat om: Snow White, Pinocchio, Fantasia, Bambi, Cinderella, Peter Pan, Lady and the Tramp, Sleeping Beauty, 101 Dalmatians, The Sword in the Stone, The Jungle Book, The Aristocats, Robin Hood, The Rescuers en The Fox and the Hound.

De videowereld draait op volle toeren als Michael Eisner eind 1984 het roer bij Disney over neemt. Om snel een voorname plaats op de groeiende videomarkt te veroveren, start Walt Disney Home Video met de release van de Disney Classics "Limited Gold Edition". Robin Hood verschijnt als eerste uit de reeks van de beschermde 15 op video op 6 december 1984.

In 1993 wordt Snow White and the Seven Dwarfs opnieuw in de filmzalen uitgebracht. Het zal de laatste re-release van een Disney Classic in de zalen zijn. De release van Snow White op video in oktober 1994 als laatste van de befaamde 15, betekent tevens het einde van de Walt Disney Classics videoreeks. Vanaf dan verdwijnt de benaming Classics Collection in de USA en Canada en wordt de reeks "Walt Disney Masterpiece Collection" genoemd.

In 1997 verschijnen de eerste Disney DVD's. In 2000  start Disney de "Gold Classic Collection" op DVD. Pinocchio is de eerste in de reeks. In 2001 is Snow White and the Seven Dwarfs de eerste DVD in de nieuwe "Platinum Edition" DVD serie. Deze DVD series vervangen de Classics Collection en de Masterpiece Collection op video.
Walt's vroegere zeven-jarenplan wordt nu ook op de Platinum Edition toegepast. Jaarlijks verschijnen een tweetal titels die dan slechts enkele maanden verkrijgbaar zijn. Daarna verdwijnen ze weer voor zeven jaren in Disney's schatkamer. 

In 2004 dooft de videomarkt volledig uit. Sinds 2006 zijn de eerste Disney Blu-ray discs op de markt. De allereerste animatiefilm uit de Platinum reeks op Blu-ray is Sleeping Beauty (2008).