De 'DISNEY CINEMA PARADE'

Bij Disney wordt het merendeel van de shows en parades binnenshuis gecreëerd. Voor de parade van de Walt Disney Studios Paris deed men echter beroep op een Belgische productiemaatschappij.

De eer viel te beurt aan de Dragone Group gevestigd in La Louvière (België) onder leiding van de Belg Franco Dragone. Hij was met deze opdracht niet aan zijn proefstuk toe. Dragone is al jarenlang de drijvende kracht achter de creatieve producties van Cirque du Soleil. Daarnaast creëerde hij Céline Dion's Las Vegasshow 'A New Day' en het waterspektakel 'Le Rêve', vertoond bij de opening van het hotelcomplex Wynn Las Vegas.

De Disney Cinema Parade werd dan ook volledig gecreëerd door Franco Dragone. De verschillende wagens werden gebouwd in drie ateliers waarvan één in België, één in Nederland en één in het Noorden van Frankrijk. De kleurrijke kostuums werden vervaardigd in Binche (België), bekend om zijn schitterend carnaval. Het traditionele Disney entertainment gecombineerd met de avant-gardestijl van Franco Dragone leverde een unieke, interactieve parade op.
Deze parade startte 1 juni 2002 en werd in 2009 vervangen door de 'Stars and Motorcars Parade' van Disney's Hollywood Studios in Walt Disney World.

Bron: www.laughingplace.com/news-id506040.asp

Bron:  http://www.dragone.be/en/GroupeDragone/Groupe-Dragone-EspaceDragone.php