Aanbieding

De clubbladen van Meet The Magic kunnen nu nog besteld worden.

CLUBBLAD

"Hartelijk welkom bij Meet the Magic, Europa's jongste club gewijd aan Europa's jongste koninkrijk, Disneyland Paris".

Dit waren de openingswoorden van het allereerste clubblad van Meet the Magic. Het blad telde 24 pagina's en bevatte 7 hoofdrubrieken, waarvan de volgende al vlug zouden uitgroeien tot MTM-klassiekers en standhouden tot het einde:

  • Onder de Loep: uiterst gedetailleerd verslag over een populaire Disneyland Paris-attractie;
  • Magical Movie Memories: alles over de realisatie van Disney's grootste tekenfilmklassiekers;
  • In the Spotlight: Disneyland Paris actualiteiten;
  • Dream Planet: nieuws uit het Disney-universum;
  • Muizenissen: Disney-puzzelpret.

Uit de spontane reacties van de leden van het eerste uur en uit de resultaten van twee enquetes bleek overduidelijk dat "Onder de Loep" het paradepaardje was van het MTM-clubblad. Een artikel dat alle informatie biedt over ontstaan, bouw en ritverloop van een Disney-attractie en dat daarbij dan ook nog wordt aangevuld met sprekend foto- en cijfermateriaal en een vergelijk van die attractie met haar evenbeelden in de andere Disneyparken, is dan ook uniek.

Oorspronkelijk bracht MTM om de twee maanden een clubblad uit. Dit ritme werd drie jaargangen aangehouden maar vanaf jaargang 4 verscheen het - in omvang behoorlijk toegenomen clubblad - driemaandelijks. Het laatste echte MTM-clubblad (MTM 30) rolde in de lente van 2002 van de persen. In het najaar van 2002 verscheen de speciale editie "10 jaar Disneyland Paris".

In totaal zijn er 31 clubbladen verschenen die samen meer dan 1200 pagina's tellen en 26 verschillende rubrieken bevatten. Een behoorlijke brok Disney-informatie waarvan het grootste deel tijdloos is en steeds opnieuw als naslagwerk gebruikt kan worden.