Aanbieding

De clubbladen van Meet The Magic kunnen nu nog besteld worden.

Atlantis: The Lost Empire

atlantisPremière:  3 juni 2001 in het El Capitan Theatre in Hollywood

Officiële release: 15 juni 2001

Status: 40ste Classic
 
Nederlandse titel: Atlantis: De Verzonken Stad

Release B: 28 november 2001

Release NL: 15 november 2001

Speelduur: 95 minuten

Video/DVD:  Verscheen op video en op DVD in 2002

Verhaal: 1914. De jonge tolk Milo Thatch leest stapels boeken om toch maar achter het mysterie van de verzonken stad Atlantis te komen. Hoewel zijn theorieën weggelachen worden door alle geleerden blijft hij doorzetten. Zijn stoutste dromen worden waar als hij de kans krijgt om deel te nemen aan een expeditie naar Atlantis, gesponsord door een vriend van zijn grootvader.

Milo Thatch Tijdens de reis blijken zijn opzoekingen te kloppen en uiteindelijk vinden ze Atlantis. Milo ontdekt echter dat niet alle leden van de expeditie met goede bedoelingen gekomen zijn en hij moet alles op alles zetten om Atlantis en zijn bewoners te redden.

Weetje:  Marc Okrand, de ontwerper van de Atlantis taal, creëerde ook het "Vulcan" en "Klingon" voor de serie Star Trek (meer in MTM 29).

Foutje:  Als Milo en Kida uitzoeken hoe Kida's kristal kan fungeren als krachtbron voor het voertuig, wordt de kristal rond haar nek verwijderd. In het volgende shot is de kristal weer rond haar nek alhoewel hij het voertuig aandrijft en even later is hij weer weg.

> lijst van Disney classics